Üzüm asmasına bordo bulamacı atılır mı?
Bordo bulamacı, taş ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, zeytinlerde, üzüm bağlarında ve gül, taflan, pittosporum gibi odunsu peyzaj bitkilerinde kullanılabilir.
Üzüm bağına ne zaman ilaç atılır?
Örneğin, üzüm bağlarında ilaçlama yapılırken asmaların çiçek açmasından önce, çiçek açtıktan sonra ve taneler tatlandığında pestisitler uygulanır. Ayrıca bu ilaçlamalarda kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanana kadar her on beş günde bir ilaçlama yapılır.
1 kg bordo bulamacı kaç litre suya konur?
Örneğin, %1 kırmızı şarap çamuru için; CLARE PUDİNGİNİ KENDİNİZ YAPIYORSANIZ; 100Lt suya 1kg LEARSTONE + 0.5kg sönmemiş kireç veya 1kg sönmemiş kireç. (HAZIRSA: 100Lt SUYA 1.5kg KNABE ÇAMUR) uygulanmalıdır. Bunu üreticilerimize iletmek önemlidir.
Asmaya göztaşı atılır mı?
Bordo bulamacı, meyve ağaçları ve asmalarda mantar ve bakteri hastalıklarını önlemek amacıyla mavi taş, kireç ve suyun belirli oranlarda karıştırılmasıyla kolayca hazırlanabilen etkili bir pestisittir.
Üzüme bordo bulamacı ne zaman atılır?
Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya gübresi uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir. Mücadele ajanıdır.
Asmanın üzüm vermesi için ne yapmalı?
GÜNEŞ ZAMANI: Asma güneşi seven bir bitki olduğundan, üzümler büyüme mevsimi boyunca 1300 saat açıldığında olgunlaşabilir.
Üzüm bağı nasıl canlandırılır?
Bu tür hastalıklar sonunda bağınızın kaybına yol açar, bağınızın tekrar canlanmasını ve yapraklarının yeşermesini sağlamak için 100 gübreli kara toprak kullanmak da bağınızın kuruma sorununu ortadan kaldıracak basit ve anlaşılır bir çözümdür.
Üzüm bağlarına kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürtleme yapılmalıdır. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Üzüm bağı için hangi ilaç kullanılır?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?
İçerisinde gübre bırakılmamalıdır. Ayrıca, ilaçlama sırasında hava koşulları çok önemlidir. Yağmur bekleniyorsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.
Bordo bulamacı 100 litreye ne kadar konur?
%2 Bordeaux bulamacı yapmak için 2 kg mavi kireç ve 2 kg sönmüş kireç veya 1 kg sönmemiş kirece ihtiyacınız olacak. Eritme ve karıştırma için 100 litrelik 1 plastik veya tahta fıçıya, 1 plastik veya tahta fıçıya, beton leğene, plastik kovaya, filtreleme için tülbent, tahta çubuklar (karıştırıcılar) gibi malzemelere ihtiyacınız olacak.
Bordo bulamacı kaç kez uygulanır?
Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda iki kez uygulanan bordo bulamacı, kullanım zamanına bağlı olarak içeriğindeki mavi taş ve kireç oranına göre bu ismi almış olup, sonbaharda %2, ilkbaharda ise %1 oranında bordo bulamacı uygulanmaktadır.
Üzüm bağına bordo bulamacı atılır mı?
Birçok meyve ve bağ hastalığına karşı koruyucu etkisi olan Bordeaux bulamacını hazırlamanın zamanı geldi. Bordeaux bulamacını eklemek için en iyi zaman; ilkbaharda budamadan hemen sonraki, odak noktasının meyve ağaçları olduğu günlerdir.
Asmaya ne zaman su verilmez?
Yağış: Yıl boyunca 500-600 mm yağış alan yerlerde sulama yapılmadan üzüm yetiştiriciliği yapılabilir.
Çiçek açmış ağaca bordo bulamacı atılır mı?
3. ilaçlama: Meyve ağaçları çiçek açmayı bitirdikten ve yaprakların %70-80’i döküldükten sonra, herhangi bir uyuz ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde, 4. ve 5. ilaçlama yapılabilir.
Bordo bulamacı neye atılmaz?
5. Bordo bulamacı ilaçlarla karıştırılmamalıdır. 6. Bordo bulamacının atılmasından sonra püskürtme ekipmanı temizlenmelidir. 7. Bordo bulamacı hazırlanırken demir veya sac gibi metal kaplar kullanılmamalıdır.
Çiçek açmış ağaca bordo bulamacı atılır mı?
3. ilaçlama: Meyve ağaçları çiçek açmayı bitirdikten ve yaprakların %70-80’i döküldükten sonra, herhangi bir uyuz ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde, 4. ve 5. ilaçlama yapılabilir.
Bir pompaya ne kadar bordo bulamacı konur?
100 gr sönmüş kireç plastik bir kovaya konur, biraz su eklenir ve tahta bir çubukla ayran kıvamına gelene kadar karıştırılır. Aynı şekilde, 100 gr mavi taş başka bir plastik kovaya konur, iki litre su eklenir ve tahta bir çubukla karıştırılır. 10 litrelik pompaya biraz su eklenir.
Üzüm çürümesi neden olur?
Bağ küme güvesi (yıkım, kurtçuk yeme, çürüme): Bağlarda çiçeklere, asmalara ve olgun tahıllara zarar verir. Çürütücü mantarlar üzümlere verilen zarardan kaynaklanan tatlımsı sıvıya kolayca yerleşir ve üzüm çürümesine neden olur. Bu hastalık ve zararlıyla zamanında mücadele etmek gerekir.