Davalar hangi aşamada birleştirilir?
(1) Aynı yargı çevresi içinde aynı dereceli ve aynı hiyerarşideki aynı mahkemelerde görülmekte olan davalar arasında bağlantı varsa, davalar, yargılamanın herhangi bir aşamasında, başvuru üzerine veya mahkemenin kendiliğinden, ilk davanın açıldığı mahkemede birleştirilebilir.
Adıma dava açılırsa ne zaman haberim olur?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en fazla 10 gün sürer.
Birleştirmeyi hangi mahkeme yapar?
Birleştirme kararı, ikinci davanın görüldüğü mahkemece alınır ve diğer mahkeme için bağlayıcıdır. (2) Davalar aynı derecede ve farklı yargı yerlerindeki hukuk mahkemelerinde açılmışsa, ikinci davanın görüldüğü mahkemede bağlantı gerekçesiyle davaların birleştirilmesi talep edilebilir.
Dosya hangi mahkemede birleştirilir?
Davaların birleştirilmesi, ikinci davanın açıldığı mahkemeden talep edilir. İkinci mahkeme daha sonra ilk davanın görüldüğü mahkemeden bu dava hakkında bilgi ister.
Birleştirme ne zaman talep edilir?
İlk davanın açıldığı mahkeme, başvurunun kabul edildiği tarihten itibaren davaların birleştirilmesi kararına bağlıdır ve davaların birleştirilmesi kararı kesinleşir. Yine birleştirme, yargılamanın herhangi bir aşamasında talep edilebilir. Bu durumda birleştirme, yalnızca tarafların talebi üzerine yapılabilir.
İkinci mahkeme ne zaman olur?
İddianamenin kabulü ve duruşmanın hazırlanması MADDE 175. – (1) İddianamenin kabulü, kamu davasının açılması ve kovuşturma evresinin başlaması anlamına gelir. (2) Mahkeme, iddianamenin kabulünden sonra duruşma gününü belirler ve duruşmaya katılması gereken kişileri çağırır.
Dava açıldığında mesaj gelir mi?
Bir kişiye dava açıldığında veya icra takibi başlatıldığında UYAP Bilgi Sistemi ilgili kişiye ücretsiz mesaj göndererek hakkında açılan dava hakkında bilgi verir.
Mahkeme çağrı kağıdı ne zaman gelir?
“5271 sayılı CMK’nın 176’ncı maddesinin birinci fıkrasında iddianamenin sanığa tebligatla birlikte tebliğ edilmesi gerektiği, aynı maddenin son fıkrasında ise bunun böyle olması gerektiği hükme bağlanmıştır.” İddianamenin tebliği ile duruşma günü arasında en az bir hafta süre bulunmaktadır.
Savcının dava açma süresi ne kadardır?
Cumhuriyet savcılığının soruşturmayı tamamlayabileceği azami bir süre yoktur. Soruşturma süresi her soruşturmanın özelliklerine göre ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Ortalama olarak ceza davalarının 6 ay içinde açıldığı varsayılabilir.
Birleştirme işlemleri nelerdir?
Yaygın kalıcı birleştirme yöntemleri kaynak, perçinleme (mekanik montaj), lehimleme ve yumuşak lehimlemedir. Yaygın kalıcı birleştirme yöntemleri kaynak, perçinleme (mekanik montaj), lehimleme ve yumuşak lehimlemedir.
Aynı konuda tekrar dava açılabilir mi?
Maddi anlamda kesin hüküm, mahkeme kararına atfedilen hukuki gerçeklik niteliğini ifade eder². Bu hukuki gerçeklik nedeniyle, aynı taraflar arasında aynı konu ve aynı dava sebebi temelinde yeni bir dava açılamayacağı kabul edilir.
Birleşen dava dilekçesi kime tebliğ edilir?
Mahkemece davalıya tebliğ olunur (HMK m. 122). Başvurular karşılıklı mutabakatla yapılmışsa veya davalı cevap vermezse mahkeme ön inceleme duruşması için gün belirleyerek tarafları duruşmaya davet eder (HMK m. 123).
Birden fazla dosya nasıl birleştirilir?
Dosyaları birleştirmek için Acrobat’ı açın: Araçlar sekmesini açın ve Dosyaları Birleştir’i seçin. Dosya ekleyin: Dosya Ekle’ye tıklayın ve PDF’nize eklemek istediğiniz dosyaları seçin. PDF’leri veya PDF’lerden ve diğer dosyalardan oluşan bir belge grubunu birleştirebilirsiniz.
Davaların birleştirilmesine kim karar verir?
(1) Yüksek Mahkeme, ceza yargılamasının her aşamasında, birbiriyle ilişkili ceza davalarının birleştirilmesine veya ayrılmasına karar verebilir. (2) Birleştirilen davalarda, davaya bakmakla görevli mahkemenin belirlediği usul uygulanır.
Aynı dava tekrar açılır mı?
Davadan çekilmeyi kabul eden taraf aynı davayla tekrar karşı karşıya kalabilir. Dava bu şekilde düşürülürse hiç açılmamış sayılır. Yani karşı tarafın çekilmeyi kabul etmesi şartıyla bir ücret karşılığında aynı dava tekrar açılabilir.
Ceza davalarında birleştirme kararını kim verir?
(1) Yüksek Mahkeme, ceza yargılamasının her aşamasında, birbiriyle ilişkili ceza davalarının birleştirilmesine veya ayrılmasına karar verebilir.
Birleştirme kararı ne demek?
İçtihat birleştirici kararlar, benzer konularda bağlayıcı olan ve daireler arasında farklı yorumlardan doğabilecek uyuşmazlıkların hukuk güvenliğini olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla özel bir içtihat benimseyen Resmî Gazete’de yayımlanan kararlardır.
Birleştirme kararı istinaf edilir mi?
“Aynı yargı çevresi ve aynı derece ve statüdeki hukuk mahkemelerinde görülmekte olan davaların birleştirilmesi ve ayrılmasına ilişkin ilk derece mahkemelerin kararlarına karşı istinaf yoluna başvurulabilir; bölge adliye mahkemelerinin kararlarına karşı ise ancak hükümle birlikte istinaf yoluna başvurulabilir.
Objektif dava birleşmesi nedir?
Davacının aynı dava dilekçesinde aynı davalıya karşı birden fazla bağımsız ana iddia ileri sürmesine, davaların objektif olarak birleştirilmesi (iddiaların birleştirilmesi, davaların kümülatif olarak birleştirilmesi) denir.