Aday memur kurum değiştirebilir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 54 üncü maddesinin ikinci fıkrasında; “Aday olarak atanan bir kamu görevlisinin adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan fazla olamaz ve bu süre içinde kamu görevlisi adayı başka kurumlara nakledilemez.” hükmü yer almaktadır.
Yeni atanan memur kurum değişikliği yapabilir mi?
Kurumlar arası nakil, Devlet Memurları Kanunu’nun 74. maddesinde düzenlenen bir hak olup, bir kamu görevlisinin bir kamu kurumundan diğerine nakledilmesini ifade eder. 74. maddeye göre, kamu görevlilerinin bir kurumdan diğerine nakledilmesi mümkündür.
Aday memur tayin isteyebilir mi?
Memurluk sırasında atama talebinde bulunulabilir mi? Devlet Memurları Kanunu’nun 54/2 maddesine göre memur adayları memurluk başvurusu sırasında başka kurumlara nakil edilemez.
Memur yer değiştirebilir mi?
Gerekli şartları taşımaları halinde memurlar il içinde veya dışında görevlendirilebilirler. Bu atamalar isteğe bağlı atamalar ve mazeretli atamalar olarak ikiye ayrılır.
Kurum değiştirme şartları nelerdir?
Kurumlar arası nakil için; memurun talebinin yerine getirilmesi, memurun kamu hizmeti aşamasını tamamlamış olması, muvafakatinin yerine getirilmesi, memurun nakil olmak istediği kurumun kazanılmış hak kapsamında olması, kurumlar arası yazışmaların ve nakil işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir.
Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?
DMK’nın 97. maddesine göre, usulüne uygun yazılı bir dilekçe ile istifa (istifa) talebinde bulunan kamu görevlisinin kamu hizmetine dönmesi için en az 6 ay geçmesi gerekirken, istifa etmeyi (emekli olmayı) düşünen kamu görevlisi için bu süre 1 yıldır. Yani bu süreler dolmadan kamu hizmetine dönemez.
Sözleşmeli memur başka kuruma geçebilir mi?
Memur, 657 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde memuriyet statüsünü sona erdirmediği sürece 4/B statüsünde sözleşmeli olarak çalıştırılamaz. Memur 4/B sözleşmeli kadro statüsünde kurumlararası statüye geçiş mümkün değildir.
Kurum içi geçiş nasıl oluyor?
Kurumlar arası nakil yapmak isteyen görevliler, ilgili kurumların duyurularını takip ederek nakil taleplerini bağlı bulundukları kuruma iletmelidirler. Kurumlar arası nakil işlemleri kurumlar arası karşılıklı yazışma ve mutabakat esasına göre yürütülür.
Yeni atanan memur kaç yıl sonra tayin isteyebilir?
Üç yılını doldurup memur olanlarda eş durumu mazereti, sağlık mazereti ve can güvenliği mazereti ibraz edilir, ancak isteğe bağlı atamalarda başvuruda bulunmak için kadroya atandıktan sonra bir yıl daha göreve devam etmek gerekir.
Aday memur 657’ye tabi midir?
Yukarıdaki hükümler çerçevesinde; Devlet memurluğuna girmeden teğmen rütbesinde görev yapan ve muvazzaf askerlik hizmetine ek olarak 657 sayılı Kanun hükümlerine göre bir yıl hizmeti bulunan memur adayına yıllık izin verilebilir.
Aday memurluk süresi en az kaç yıldır?
Adaylık dönemi: Devlet memurluğu ve görevlerine ilk kez atananların, atanma tarihinden itibaren en az bir yıl, en çok iki yıl süren dönemi, yani Temel eğitim: Bütün memur adaylarının birinci kademe memur olabilmek için geçtikleri, memurların genel niteliklerine ilişkin konuları kapsayan eğitim, örneğin:
İlk defa atanan memur kaç gün içinde göreve başlar?
(a) Aynı yerdeki bir göreve atanan kişi, atama kararının kendisine tebliğ edildiği tarihi belirtmek zorundadır. (b) Başka bir göreve atanan kişi, atama kararının kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde o yere nakledilir ve ertesi iş gününde göreve başlar.
Aday memur yer değişikliği yapabilir mi?
Bu hükme göre memur adaylarının kurumlar arası geçiş yapmaları mümkün değildir.
Kadrolu memur kurum değiştirebilir mi?
Aynı fıkranın (b) bendi kapsamında kamu görevi kadrolarına atananlar, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına naklen atanamazlar.” Bu kişilerin atanma için gereken sürenin hesabında dikkate alınmayacağı anlaşılmaktadır.
Görev değişikliğini kabul etmeyen memur ne yapmalıdır?
Pozisyon değişikliğini kabul etmezseniz, değişiklik bildirimine 6 iş günü içinde yazılı olarak yanıt vermeli ve pozisyonu kabul etmediğinizi belirtmelisiniz. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.
Sözleşmeli memur başka bir kuruma geçebilir mi?
Memur, 657 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde memuriyet statüsünü sona erdirmediği sürece 4/B statüsünde sözleşmeli olarak çalıştırılamaz. Memur 4/B sözleşmeli kadro statüsünde kurumlararası statüye geçiş mümkün değildir.
Aday memur hangi durumlarda memurluktan atılır?
Madde hükmü gayet açıktır. Adaylık süresi içinde (aynı kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasına göre bu süre en az 1, en çok 2 yıl olabilir) başarısız olanlar ve adaylık süresi içinde kamu hizmetiyle bağdaşmayan davranışlarda bulunanlar, adaylıklarının kamu hizmetinden çıkarılmasına karar verilebilir.
Aday memur istifa ederse ne olur?
Yukarıdaki madde hükmü, astsubaylığa atanan kadrolardan adaylıklarının silinmesi suretiyle istifa edenler hakkında da uygulanabilir; memurluk görevi devam ederken istifa edenler, gerekli şartları taşımaları halinde istifa ettikleri kurumlara yeniden atanabilirler.
Aday memur görevlendirme isteyebilir mi?
“(a) Görevin gereklerini taşıması ve yapılacak işin mesleğiyle ilgili olması, (b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi, (c) Çalıştığı kurumdaki personelin 7. veya daha üst seviyede olması halinde geçici görevlendirme yapılabilir.”